BSO

Met ingang van 1 augustus 2007 hebben de schoolbesturen een resultaatverplichting m.b.t. de motie Van Aartsen-Bos (dagarrangement). Het bestuur van de Lucas Onderwijs heeft gekozen voor het makelaarsmodel. Concreet betekent dit dat de buitenschoolse opvang wordt uitbesteed aan een professionele organisatie. Dit houdt in dat de scholen bestaande contacten met kinderopvangorganisaties vastleggen in contracten. Deze contracten gelden voor de duur van een jaar.
Met onderstaande BSO organisaties werkt onze school samen. De school is niet op de hoogte van inschrijvingen en/ of wachtlijsten voor wat betreft de BSO. U dient hiervoor zelf contact op te nemen met de organisatie van uw keuze.

Onze school heeft een contract met kinderopvangorganisatie 2samen( 2Weidevogels). Het gebouw van 2Samen grenst aan het hoofdgebouw van de school. De school stelt de aula, de gymzaal en de speelzaal ter beschikking van BSO activiteiten.
Kinderopvang 2Samen Onze school heeft voor de buitenschoolse opvang (BSO) een samenwerkingsverband met Kinderopvang 2Samen, een professionele kinderopvangorganisatie met locaties in Den Haag, Naaldwijk en Monster.

Uw kind wordt ondergebracht in het gebouw van 2Zwanen aan de Knobbelzwaansingel 279 of bij 2Weidevogels aan de Weidevogellaan 203 in Ypenburg. Dit is afhankelijk van zijn/haar leeftijd. Kinderen van 4 jaar worden opgevangen bij 2Zwanen. In twee overzichtelijke en uitdagende ruimtes kunnen zij in een rustige omgeving wennen aan de BSO. Er is een atelier om te knutselen. In de lokalen zijn verschillende hoekjes, waar kinderen naar eigen keuze kunnen spelen. Er wordt elke dag buiten gespeeld in de natuurtuin. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals dans, theater, sport en spel. Na minimaal één schooljaar gaan de kinderen over naar 2Weidevogels

2Weidevogels is ingericht met themalokalen: er zijn twee atelierruimtes, een fantasieruimte, een ontdekhoek, een chillruimte en een constructielokaal. Tevens is er een 8+groep met een geheel aparte ruimte ingericht voor en door de kinderen met een atelier, schoonheidssalon, rustruimte, ontdekhoek, computerruimte, groepsruimte, leeshoek, keuken en een tv-hoek.

Uitdagende buitenruimtes met natuur-speelplek

De kinderen worden van school opgehaald door de pedagogisch medewerkers van 2Samen. Beide locaties maken gebruik van een uitgebreid aanbod van buitenspeelmogelijkheden zoals het (speel)park met onder andere een sportveld, een kabelbaan, een touwklimrek, schommels en een speelhuis met glijbaan. Ook hebben beide kindercentra een uitdagende natuur-speelplek waar kinderen heerlijk kunnen ontdekken, klimmen en klauteren.

Uitdagende activiteiten

Nadat de kinderen uit school iets hebben gegeten en gedronken in hun eigen groep, kunnen ze elke dag kiezen uit diverse activiteiten in de verschillen binnen-en buitenruimtes. De afdeling KICKs verzorgt regelmatig uitdagende workshops. Het aanbod is veelzijdig en verschilt elke week: dansen, koken, tuinieren, muziek maken bijvoorbeeld. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar onze website: https://www.2samen.nl/kicks.

Kinderparticipatie is bij ons erg belangrijk. De kinderen kunnen meepraten en beslissen over hun groep, de inrichting, de activiteiten en kinderen kunnen krijgen daarin ook verantwoordelijkheden.

U kunt altijd terecht voor een rondleiding bij 2Zwanen of 2Weidevogels. Wilt u meer weten over Kinderopvang 2Samen? Bezoek dan www.2samen.nl of neem contact op met één van de locaties: 2Zwanen@2samen.nl (015-3101641) of 2weidevogels@2samen.nl (015-3102080).

Daarnaast werkt de school samen met kinderopvang Gro-up https://www.gro-up.nl/locaties/kinderopvang/ en is een soortgelijk contract afgesloten. Voor de locatie Eksterhof (groep 1-2) is BSO Het Kuikennest direct naast de school gelegen. Gro-up biedt opvang voor de kinderen van 0-13 en richt zich naast liefdevolle opvang ook op naschoolse activiteiten tijdens opvangtijd.. Zo is er een mogelijkheid tot het afnemen van zwemlessen in samenwerking met het Hofbad. Naast de opvang voor de leeftijdsgroep 4-8 is er voor de oudste kinderen de speciale Teenz op BSO Het Kuikennest, een BSO gericht op het oudere kind. U kunt denken aan huiswerkbegeleiding, kookactiviteiten al dan niet in samenwerking met Van der Valk, sportactiviteiten en muziekworkshops. Daarnaast kunnen kinderen doorstromen naar onze Sport BSO Het Hoppershonk, waar iedere dag sportclinics worden aangeboden. Voor meer informatie over Gro-up verwijzen wij naar hun website.

 Buitenschoolse opvang bij Partou Gildeweg, de Globetrotters

Je vindt onze bso op het terrein Oostambacht aan de Gildeweg 23 in Nootdorp. Grenzend aan de wijken Nieuweveen, Achter het Raadhuis en ’s-Gravenhout in Nootdorp. 
Partou de Globetrotters is één groot avontuur voor je kind! Elke verdieping heeft een eigen thema. Van de wereld onder water op de begane grond tot aan de zon, maan en sterren op de tweede verdieping. In elke groepsruimte vind je fijne speelhoeken. Om te bouwen, spelletjes te doen of lekker te chillen met een boekje. En ook op ons ruime buitenterrein kan je kind op ontdekkingstocht. Samen spelen prikkelt de fantasie en stimuleert je kind om zijn talenten te ontdekken. We zorgen ervoor dat elk kind zich gezien voelt. Je kind krijgt een plek in de groep waar hij/zij volledig tot zijn recht komt en met vrienden kan spelen. Ontdek de buitenschoolse opvang van Partou en schrijf je kind in.

Partou Gildeweg 23 / de Globetrotters 
https://www.partou.nl/kinderopvang/nootdorp/bso-gildeweg-23

 

BLOS kinderopvang is dagelijks tot 18:30 uur geopend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Na school wordt er eerst gezellig samen gegeten en gedronken. Jouw kind kan even bijkomen van de schooldag en zijn of haar verhaal kwijt. De buitenschoolse opvang van BLOS is ontspanning en vrije tijd. Kinderen leren ook, maar anders dan op school. Door te ontdekken, samen te werken, creatief te zijn maar ook kritisch te leren nadenken. Elke dag staat in het teken van sporten, spelen en leren. Hoe leuk is dat! En tijdens de schoolvakanties zorgt BLOS voor een afwisselend vakantieprogramma, boordevol gave activiteiten.

Meer weten over de buitenschoolse opvang van BLOS? Neem een kijkje op de website.

De digitale brochure van BLOS buitenschoolse opvang


De school kent tevens een samenwerking met de :
* Kinderopvang Morgen https://www.kinderopvangmorgen.nl/
Zij halen de kinderen op beide locaties op en vervoeren de kinderen naar hun locaties in de omgeving van de school.
Voor informatie over deze organisatie verwijzen wij u naar hun website.

Inmiddels hebben nagenoeg alle BSO organisaties een sport BSO ingericht. Voor actuele informatie hierover kunt u contact opnemen met de verschillende organisaties.