Gym

In groep 3 t/m 8 krijgen de kinderen beweginsonderwijs van onze vakdocenten.

De afspraken bij de gymlessen zijn alsvolgt;

• De gymlessen zijn sieradenvrij; alleen bij nieuw-geschoten-oorbel-gaatjes, kunnen oorbellen worden afgeplakt. Dit moeten de kinderen zelf voor de gymles regelen. Voor het afplakken van oorbellen kan het beste "leukopor" gebruikt worden, dat bij alle drogisterijen te koop is.
  • Er wordt gegymd in, daarvoor bestemde, gymkleding. T-shirt, korte broek. Schoenen zijn wat ons betreft niet verplicht. Er wordt beweerd dat het op jonge leeftijd zelfs beter is om op blote voeten te gymmen. Hoe ouder kinderen worden, hoe prettiger ze het vinden om schoenen aan te trekken. Zo is het vanaf groep 5, 6 aan te raden goed schoeisel mee te geven aan de kinderen. Buitenschoeisel is niet toegestaan.
  • Kinderen die geen gymkleding bij zich hebben, kunnen a) iets lenen van een ander, b) iets lenen uit de "vergeten"-bakken, c) een ander oplossing bedenken waardoor zij in gymkleding kunnen gymmen.
  • Kinderen die door blessures niet mee kunnen of mogen gymmen hebben een briefje van ouders mee.
  • Douchen na de gymles is fris, fijn en zo gebeurd. Wij zijn erg voor een douche na de gymles. Geeft u een handdoek mee?
de gymleerkrachten