Groep 3A

Hallo! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze site! Mijn naam is Elles Meijer en ik ben sinds 2007 met veel plezier werkzaam op de Paradijsvogel, waarvan ik de meeste jaren voor groep 3 heb gestaan. Het werken met jonge, enthousiaste kinderen vind ik ontzettend leuk, meestal voelt het ook niet als werken ;-). Bij een kringgesprek over beroepen vroeg een leerling mij eens "Juf,wat doe jíj eigenlijk voor werk"? 

Groep 3 geeft veel voldoening; met geen, geringe of al veel letterkennis komen de kleuters naar groep 3 en rond de kerstperiode lezen en schrijven ze! De kinderen die er meer moeite mee hebben help ik uiteraard graag, net zoals de kinderen die al wat meer uitdaging aankunnen. Dat benoem ik ook naar de kinderen, je bent wie je bent en dat is precies goed. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en de één leert nou eenmaal anders dan de ander. 

De sfeer in de groep vind ik erg belangrijk. Met name in de eerste schoolweken besteden we hier dan ook veel aandacht aan. Ik hoop dat ieder kind zich snel thuis voelt in de groep. Als kinderen met een lach naar school komen én weer met een lach naar huis gaan is mijn dag geslaagd. Pas dán staan kinderen open voor leren en kunnen zij kennis en vaardigheden opdoen.

We maken er sámen een fijn, leuk, leerzaam schooljaar van. Heb je vragen of opmerkingen? Kom gerust even langs of mail mij eerst: emeijer@paradijsvogel.lucasonderwijs.nl.

 

Elles Meijer

Mijn naam is Karin Vergouwen en werk inmiddels 9 jaar op de Paradijsvogel, waarvan nu het vijfde jaar in groep 3. Groep 3 vind ik het 'magische jaar'. Van niets tot bijna niets of soms al heel wat kunnen lezen tot lekker kunnen lezen in hele echte leesboeken.  Het komende schooljaar werk ik op dinsdag tot en met vrijdag, Elles werkt op maandag. 

Karin Vergouwen