Groep 1-2B

Ik ben Ilona Siepman en ik ben de leerkracht van groep 1-2b. Ik werk 5 dagen, drie dagen in groep 1-2b en twee dagen in groep 1-2e

Ik ben nu 11 jaar klaar met de PABO en werk sinds 9 jaar op De Paradijsvogel waarvan 7 jaar mijn eigen kleuterklas.

Ik geniet erg van kleuters. Ze zijn heel open en vertellen de mooiste verhalen. Het mooiste aan mijn vak vind ik kinderen dingen leren. Ze zijn zo trots op zich zelf als iets wat ze eerst niet konden, opeens wel lukt.

Ik vind het leuk om nieuwe thema's voor te bereiden en heb een grote collectie prentenboeken waar ik altijd wel iets mee kan tijdens een thema.

isiepman@paradijsvogel.lucasonderwijs.nl

Ilona Siepman

Mijn naam is Suzanne van Haaster-van Kan. Na de havo heb ik een toeristische opleiding gevolgd en een aantal jaar in een hotel gewerkt, alvorens te besluiten dat de Pabo en leerkracht zijn beter bij mij past. Ik ben de duale Pabo gaan doen en ik heb vervolgens 10 jaar met veel plezier op een basisschool in Laakkwartier gewerkt. In die periode heb ik ook de Master SEN leren gevolgd om de kinderen nog beter te kunnen begeleiden in  en buiten de groep (RT). Sinds 2012 werk ik nu met veel plezier op De Paradijsvogel.

Ik werk op maandag en vrijdag in groep 1-2 B en op dinsdag in 1-2 D.

Op school en thuis (ik heb 2 dochters die inmiddels op de middelbare school zitten), heb ik de afgelopen jaren gemerkt, dat het welbevinden van een kind op nummer 1 staat. Zit een kind niet lekker in zijn/haar vel, dan zal dit bij alles in de weg staan (sociale contacten, leerresultaten). Hier wilde ik me meer in gaan verdiepen. Hoe kan ik als leerkracht zorgen dat een kind zich veilig voelt in de groep, zodat we het met elkaar fijn hebben, maar ook tot de best mogelijke resulaten komen. Een aantal jaar geleden heb ik met veel plezier de kindercoach opleiding gevolgd en daarna  de kinderyoga opleiding afgerond. Ik merk dat deze opleidingen me nog meer handvatten geven om op sociaal-emotioneel vlak de kinderen te kunnen begeleiden en hen beter in hun vel te laten zitten, plezier te laten maken, blij te zijn. In de groep doe ik regelmatig oefeningen/werkvormen/spelletjes uit deze opleidingen.

Al met al heb ik veel zin in dit nieuwe schooljaar! Laten we er met elkaar een mooi jaar van maken, de samenwerking met ouders vind ik namelijk erg belangrijk. Als u iets wilt vragen of vertellen bent u na schooltijd welkom of kunt u mij mailen op:

svkan@paradijsvogel.lucasonderwijs.nl

Suzanne van Kan