Fotoverslagen

Week van respect

dinsdag 13 november 2018

Op school doen we mee aan de week van Respect. In groep 8 hebben we de opdracht gekregen om iets goeds te doen voor iemand en dat in de klas te vertellen.

We hebben ook bedacht om activiteiten met vluchtelingen te organiseren, dat vond iedereen van onze klas een goed idee. Toen we daar mee bezig waren, om het te organiseren, hoorden we dat anderen dat ook een goed idee vonden en toen kregen we hoog bezoek op school. De oprichter van de week van respect, Rabbijn Awraham Soetendorp, en een lid van de Tweede kamer, Michel Rog, kwamen bij ons in de klas.
We hadden het natuurlijk over de week van respect en hoe het is ontstaan. De rabbijn had een best heftig verhaal verteld over zijn verleden in de oorlog.
Het was maart 1942. Een man met een koffer liep over staat. Hij belde bij een Duitse mevrouw in Nederland aan  en vroeg of zij wilde zorgen voor de inhoud van het koffertje. De mevrouw twijfelde want er zat een baby in de koffer. De mevrouw heeft toen voor de baby gezorgd terwijl dat heel gevaarlijk was voor haar. Die baby was Rabbijn Soetendorp. Onze hele klas was muisstil en sommigen hadden tranen in hun ogen. Misschien hebben we door die mevrouw nu wel een week van respect.
Onze klas hoopt dat we misschien ooit een wereld hebben waarin iedereen elkaar respecteert. Wij gaan in ieder geval een spelletjesmiddag organiseren voor vluchtelingen en gaan dan taalspelletjes met ze spelen. Wij hebben er zin in en van een van die mannen die bij ons op bezoek was, moeten we dan ook de burgemeester uitnodigen en misschien komt de rabbijn dan ook weer. We moesten hem in ieder geval laten weten wanneer het gaat plaats vinden.

Wij hadden een super donderdag en nu gaan we nog een super spelletjes middag organiseren.

Inés en Tom en  groep 8C